Candycane Coffee je pražírna pod vedením pražiče Ondřeje Štoksy. Kluci z Candycane se zaměřují na výběrovou kávu. Upraží pro vás kafe sladké jako cukrátko. Proto jejich balení zdobí právě ono červené cukrátko. Nyní si tuhle skvělou dávku kofeinu můžete vychutnat i u nás ve Spáleným bistru!

Candycane je na české scéně poměrně mladou, ale za to velmi dobrou pražírnou. Pod vedením Ondřeje Štoksy vzniká chutná výběrová káva, kterou poskytuje i větším restauračním provozům. Krom pražení se kluci věnují i cuppingům, přednáškám, kávovým konzultacím nebo školením.

Ondřej se na baristické scéně pohybuje přibližně 10 let. Za tu dobu nasbíral spoustu cenných zkušeností v kavárnách EMA espresso bar a Café Lounge. Účastnil se i několika soutěží. V roce 2016 se stal druhým vícemistrem v soutěži Barista roku a v roce 2013 byl třetím nejlepším na mistrovství České republiky v latté art. Pražení se věnuje přes dva roky.

U nás v bistru ochutnáte například kávu z Peru – San Ignacio z oblasti Cajamarca (2100 m. n. m.). Káva pochází z programu Regional Select, který pomáhá menším farmářům s prodejem malého množství kávy za lepší cenu. Káva z této oblasti je krásně sladká a vyvážená. Kluci z Candycane chuť popsali takto: „Připomíná karamelové bonbony toffee a taky ovocnou sladkost melounu. Dochuť je pak krásně lískooříšková.

A pokud vám káva bude chutnat, můžete si jí odnést i s sebou domů. A to buď jako další dávku kofeinu v kelímku anebo rovnou celé balení ?.